De Wereldwinkel in je buurt ...

Wereldwinkeldag zaterdag 13 oktober – gratis chocopot ruilen

Zaterdag 13 oktober – Wereldwinkeldag

Week van de Fair Trade 2018

Kom op Wereldwinkeldag, zaterdag 13 oktober, naar een Oxfam-Wereldwinkel en ruil* een lege, uitgewassen chocopot van gelijk welk merk voor een gratis pot choco Nuts van Oxfam Fair Trade (400 gr).

Zo kies je voor een eerlijk alternatief en steun je onze strijd voor een duurzame cacaosector.

*1 pot per gezin. Niet cumuleerbaar met andere kortingen, niet inwisselbaar tegen geld. Actie op 13.10.2018 zo lang de voorraad strekt.

 

Choco** met noten 400 gram – Hazelnootpasta voor op de boterham – €2,95

**61 % afkomstig van een partner waarmee Oxfam een eerlijke handelsrelatie heeft.

 

Trots op Belgische chocolade?

agEen sensatie in je mond, een explosie van smaak: chocolade is één en al genot. En voor ons Belgen gaat het bovendien om een internationale trots! Maar achter ‘s lands favoriete lekkernij gaat nog steeds een donkere waarheid schuil van extreem

arme boeren, toenemende kinderarbeid en massale ontbossing. De grote chocoladebedrijven doen zelf niet genoeg om deze problemen aan te pakken. Mensenrechten en het milieu beschermen is hun plicht. Geen keuze. De boodschap van Oxfam-Wereldwinkels aan onze politici is dan ook duidelijk:

Draai niet rond de pot. Pas de regels aan!

Maak ons echt trots op Belgische chocolade. Zorg voor nationale wetgeving én een bindend VN-verdrag dat bedrijven en supermarkten verplicht om de mensenrechten in hun toeleveringsketesn te respecteren. 

Steun de strijd van Oxfam-Wereldwinkels voor een duurzame cacaosector en teken onze petitie (vanaf 3 oktober).

 

Sluit Menu